nieuw....een kleine bloemschikschool

In een huis waar de klanken van Mozart en Bach tot in de muren zijn doorgedrongen, waar achter de bloemengordijnen en de verandadeuren een groene oase van rust ligt , daar vindt de passie voor de bloemsierkunst zijn weg naar nieuwe inspiraties. Vanuit de basistechnieken en de vormgevingsbeginselen van de floristiek ligt een creatieve wereld voor het grijpen.

Naar aanleiding van de deelname aan de ambachtendag op 6/2/2011 waarbij het atelier opengesteld werd voor het publiek , werd BLOOM'S overstelpt met vele verzoeken om cursussen en workshops te organiseren. Het authentieke en artistieke interieur van dit mooi gelegen pand op de Putberg 56 in Asse, waar de beroemde familie van Sigiswald KUYKEN heeft gewoond, nodigt inderdaad uit om de, onder de klassieke klanken van "la petite bande", creatieve vaardigheden te stimuleren.

Op 14 maart start de eerste "les", die in een mum van tijd werd volgeboekt. Inmiddels heeft Anne Guns de intensie om een tweede groep, en misschien een derde, op te starten. Geïnteresseerden kunnen altijd bellen voor informatie op 0495 521120. De lessen reiken verder dan het puur manueel copiëren van een bloemstuk. Het ligt in de bedoeling van de docente om systematisch stijl -en vormgeving te geven, de gebruikte technieken uit te diepen, en dat alles te kruiden met een stukje kunsthistoriek die bij het thema van de dag past. Een kopje koffie of thee en de gezellige babbel van gelijkgestemde zielen maakt deze kleine bloemschikschool tot een unicum.

Op February 28, 2011